Predavanje - afirmacija osoba sa invaliditetom

Sportski savez paraolimpijskih sportova Vojvodine i STK OSI "SPIN", u saradnji sa Fakultetom za sport i turizam Novi Sad održao drugo predavanje i edukaciju osoba sa invaliditetom u sklopu redovnog godišnjeg prograna Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Predavanje su bila u dva termina sa temom "Fizička priprema osoba sa invaliditetom".

Predavač prof. dr Romana Romanov i prof. dr Bojan Međedović

Učesnici članovi saveza tj. klupski treneri i igrači,

Stoni tenis, sedeća odbojka, steličarstvo i steljaštvo.

Zahvaljujemo se svima na učešću, razumevanju i podršci.

SSPSVojvodine

undefinedundefinedundefinedundefined

Sedeća odbojka

U Beogradu odigran i završni turnir Prve lige Srbije u sedećoj odbojci čime je završeno takmičenje u Prvoj ligi Srbije, odnosno u njenom skraćenom izdanju. Pre svega je jako važno da je liga uopšte i održana uz napore Saveza i klubova.

Konačan poredak Prve lige Srbije za 2021. godinu je sledeći:

1. OSUI „BORAC“ iz Novog Sada
2. OKI „BANjA LUKA“ iz Beograda
3. OSUI „LAKTAŠI“ iz Novog Beograda
4. KSO „SMEČ“ iz Beograda
5. OKI "FENIKS" iz Kikinde
6. KSO "KRAGUJEVČANI" iz Kragujevca
7. OSUI "CRVENKA" iz Crvenke

Šampion Srbije u sedećoj odbojci za takmičarsku 2020/2021. godinu je OSUI „BORAC“ iz Novog Sada.

Iako borba za svaki poen i želja za pobedama nije izostala, kikinđani ovog puta ne mogu biti zadovoljni postignutim.
Predsednik Đuričin nam je dao svoj komentar:
"Ekipi Borca iskreno čestitam na osvojenoj tituli Prvaka Srbije. Godina iza nas je protekla bez turnira, bez prvenstva mađarske i bez bilo kakvih drugih utakmica (osim Sarajevo opena iz oktobra), što je svakako ostavilo trag na kvalitet našeg tima. Formalno, ni ostale ekipe nisu bile u drugačijoj situaciji, ali je očigledno činjenica da su igrači 3 prvoplasirane ekipe učestvovali i u Ligi R.Srpske donela određenu razliku i prevagu u fizičkoj i tehničkoj kondiciji, sigurnosti, uigranosti, uz već nesporne kvalitete ovih ekipa. Naša igra je ostajala kratkog daha, sa oscilacijama i greškama u najnepoželjnijim trenucima. Ostaje nam da se nadamo da će do jeseni situacija sa pandemijom biti na nivou koji će obezbediti normalan režim treninga i takmičenja, pa da se dobro pripremimo i pružimo više u sledećem prvenstvu.
Pandemija je odnela čoveka koji nije propustio ni jednu utakmicu Feniksa u Kikindi, našeg definitivno najvernijeg navijača, g-dina Zorana Dragina, od koga smo se sa velikom tugom oprostili neposredno pred početak Lige.
Na kraju bih još poželeo uspeh reprezenaciji R.Srbije u Zlatnoj ligi nacija koja će se održati početkom jula u Asenu (Holandija), a u kom učestvuje prvih osam reprezentacija sa EP 2019."

Za Feniks igrali: Brandić (kapiten), Anđelov, Budurin, Debeljački, Marić, Mihaljčić, Milošev, Setorić, Stjelja, Vlajkov i Zavišin,


Trener: Dragin Branislav.

undefined

Sedeća odbojka

Više od godinu dana se nisu odigravane utakmice Prvenstva Srbije u sedećoj odbojci iz poznatih razloga. Savez Sedeće odbojke invalida Srbije, Sporski savez Kikinde i grad Kikinda su najzad omogućile odigravanje novog prvenstva, doduše u nešto skraćenom formatu. Tako su utakmice prvog kola odigrane bez publike i uz poštovanje drugih mera protiv zaraze od Covid'19.

Turnir Prvog kola je odigran u osnovnoj školi Vuk Karadžić u Kikindi i postignuti su sledeći rezultati:

OKI Feniks : OSUI Crvenka ........... 3:1
OSUI Crvenka : KSO Smeč ........... 0:3
KSO Smeč : OKI Feniks ................. 3:1

U narednom kolu Feniks se sastaje sa OKI Banja Luka (Beograd) i novoformiranim klubom OSUI Borac (Novi Sad). Učestvuju još OSUI Laktaši (Beograd) i KSO Kragujevčani (Kragujevac).

Za Feniks igrali: Brandić (kapiten), Budurin, Debeljački, Marić, Mihaljčić, Milošev, Setorić, Stjelja, Vlajkov i Zavišin,
Trener: Dragin Branislav.

Otvoreno prvenstvo Vojvodine u Parastreličarstvu

Otvorenog prvenstva Vojvodine u parastreličarstvu održanog 18.04.2021.god u Subotici


Otvoreno prvenstvo Vojvodine u parastreličarstvu je održano u okviru kalendara takmičenja Parastreličarskog saveza Srbije 18.04.2021. godine u Subotici, turnir je počeo oko 10:30 na Gradskom strelištu u Subotici. Zbog izuzetno loših vremenskih uslova (intezivne kiše i temperature vazduha ispod 10 stepeni) turnir je prekinut nakon prve serije , jer je nakon prve serije pucanja (na poluvremenu) doneta odluka da se više ne puca kako bi se sprečilo da se neko od takmičara razboli jer se takmičenje održavalo na otvorenom, a da se rezultati iz prve serije proglase za konačne rezultate turnira . Odluka je doneta na osnovu predloga predsednika TTK komisije Parastreličarskog Saveza Srbije uz saglasnost svih prisutnih .
Organizaciju parastreličarskog turnira na otvorenom je pomogao Spotrski savez paraolimpiskih sportova Vojvodine (u okviru projektnih aktivnosti pokrainskog sekretarijata za sport i omladinu).
Za učešće na Otvoreno prvenstvo Vojvodine u parastreličarstvu , prijavilo se 13 takmičara iz 3 klubova koji su bili raspoređeni u 10 kategorija. Nažalost 2 kluba koja su takođe trebala uzeti učešće na turniru su bili sprečeni da dođu zbog problema vezanih za epidemiju korona virusa, pa je broj učesnika bio krajnje skroman ali obzirom na situaciju sa pandemijom zadovoljni smo što smo uspeli da održimo turnir pa makar i sa 13 takmičara.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Nove puške za Streljački kluba osoba sa invaliditetom “Olimp“

Nove puške stigle u klub "Olimp" iz Zrenjanina.

Uz veliku podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladin, Sportski savez paraolimpijspih sportova Vojvodine u saradnji sa svojim članovima nabavio je opremu za sve članove kako bi unapredili paraolimpijski sport.

Inervju sa predsednikom Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom “Olimp“ iz Zrenjanina

 

 

 

Početna strana vesti ← Older posts