Predavanje - afirmacija osoba sa invaliditetom

Sportski savez paraolimpijskih sportova Vojvodine i STK OSI "SPIN", u saradnji sa Fakultetom za sport i turizam Novi Sad održao drugo predavanje i edukaciju osoba sa invaliditetom u sklopu redovnog godišnjeg prograna Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Predavanje su bila u dva termina sa temom "Fizička priprema osoba sa invaliditetom".

Predavač prof. dr Romana Romanov i prof. dr Bojan Međedović

Učesnici članovi saveza tj. klupski treneri i igrači,

Stoni tenis, sedeća odbojka, steličarstvo i steljaštvo.

Zahvaljujemo se svima na učešću, razumevanju i podršci.

SSPSVojvodine

undefinedundefinedundefinedundefined

Pokrajinsko prvenstvo APV u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

Dana 19.09.2020. u stonoteniskoj sali JP SPC Vojvodina održano je Pokrajinsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu. Učestvovala su tri kluba sa 35 takmičara u tri kategorije žene kolica, muškarci kolica i muškarci stojeći. Posle dužeg vremena vratili smo se u takmičarske tokove, takmičenje je održano uz sve mere propisane od strane krinog štaba za borbu o suzbijanju virusa COVID 19. Najuspešniji klub sa najviše osvojenih medalja je STK OSI "SPIN" Novi Sad.

Preuzmite PDF dokument:
Pokrajinsko prvenstvo Vojvodine u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom - PDF

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

undefined

Stonoteniseri nastavljaju vredno na putu ka Tokiju 2020

Stonoteniseri se uspešno spremaju za paraolimpijske igre u Tokiju 2020 godine. Pripreme su obavljene sa reprezentacijom Poljske i Hrvatske, pripreme su održane na SPENSU i na Akademiji 2018. Siguran plasman je obezbedila Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Mitar Palikuća su na korak od plasmana na paraolimpijske igre.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Evropsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu

Počelo evropsko prvenstvo u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Helsingborgu Švetska.

Na samom početku u pojedinačnoj konkurenciji četiri medalje za naše takmičare.

Borislava Perić Ranković ZLATNA MEDALJA 

Nada Matić SREBRNA MEDALJA

Mitar Palikuća SREBRNA MEDALJA

Ana Prvulović SREBRNA MEDALJA

Na ovom šampionatu učestvuje 13-oro takmičara iz Srbije. Danas počinje ekipni deo turnira, na kome Srbija ima četiri prijavljene ekipe: tri u muškoj i jednu u konkurenciji dama.

Želimo im svu sreću u ekipnom delu takmičenja!

undefinedundefinedundefinedundefined

Stonoteniseri uspešno završili pripreme u Slovačkoj

Stonoteniseri osoba sa invaliditetom uspešno završili pripreme u Remati Slovačka. Akcenat priprema bio je na fizičkoj formi koju je vodila prof. dr Romana Romanov i tehničko taktičkom delu treneri selektor Kesler Zlatko i trener Lazar Kurteš.

U sklopu priprema održano je i predavanje u sklopu edukacije i redovnog godišnjeg programa saveza Učesnici priprema su bili naši Vojvođanski klubovi.

Stonoteniseri nastavljaju dalje sa trenažnim procesom i pripremaju se za najprestižnije takmičenje ove godine Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Švedskoj od 16. do 21 septembra 2019.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

VLADAJU SVETOM SA REKETOM: Dve decenije rada stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom

Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom spin Novi Sad danas obeležava dve decenije rada. Takmičari Spina dominiraju na svim meridijanima n Okosnica su reprezentacije

undefined

PREGRŠT društvenih nagrada, kao posebno priznanje za veliki broj osvojenih paraolimpijskih, svetskih i evropskih odličja na svim meridijanima, potvrda su predanog rada svih u Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom Spin, jednom od naših najtrofejnijih sportskih kolektiva. Novosadski majstori celuloidne loptice, koji danas, 18. februara, obeležavaju dve decenije od osnivanja kluba, drže primat i na najvećoj, planetarnoj sceni, pošto drže vodeće pozicije na svetskim rang--listama i čine okosnicu reprezentacije Srbije, visoko kotirane među sportskim velesilama.

Oni su nas bezbroj puta obradovali donoseći medalje sa paraolimpijskih igara od Seula pa do Rio de Žaneira, svetskih prvenstava i šampionata Evrope, kao i osvajanjem svetskih kupova u raznim delovima sveta.
Zlatko Kesler, naš najbolji stonoteniser sa invaliditetom, vlasnik 24 svetske medalje sva tri sjaja, sada selektor našeg nacionalnog tima, osnovao je klub 18. februara 1999. godine uz podršku tadašnjeg saigrača Ilije Đurašinovića i nekolicine entuzijasta. Tu su neprikosnovena Borislava Perić Ranković, vladarka planete sa 20 trofeja, zatim Nada Matić, Mitar Palikuća, Biljana Ubović, Darko Babić, Miroslav Homa, Zoran Matić, Nemanja Divnić, Dragan Bunčić, Mile Ilić..., svi osvajači medalja sa najvećih takmičenja i višestruki prvaci Srbije.

Uz Keslera, sa takmičarima rade treneri, vrhunski stručnjaci, Lazar Kurteš, bivši igrač i selektor našeg nacionalnog tima, Miodrag Čović, dr Romana Romanov, Pavle Vukadinov...
- Ponosan sam ne samo na fantastične rezultate naših takmičara nego i na činjenicu da se u našem klubu predano radi i druži i da smo pokretač i primer ostalim organizacijama sportista sa invaliditetom - kaže Ranko Popović, predsednik kluba. - Sarađujemo odlično, sve se zasniva na planovima, često razgovaramo, programiramo, a od svega je najznačajnije to što su svi posvećeni sportu i što to pokazuju i dokazuju u svetskoj konkurenciji.

undefined
Borislava Perić Ranković povodom Dana državnosti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića primila Zlatnu medalju za zasluge / Foto Tanjug


S obzirom na to da je Novi Sad i centar reprezentacije Srbije, spinovci, koji su okosnica našeg nacionalnog tima, redovno treniraju i sa ostalim našim najboljim stonoteniserima, kao što su Goran Perlić, Milan Zelen, Ana Prvulović, Krističa Arančić, Sanja Mijatović, Zorica Popadić, Boris Stoiljković...
Stonoteniseri Spina u "Spensu"

undefined

PRIZNANjA I NAGRADE
ZLATKO Kesler, Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Mitar Palikuća, stonoteniseri Spina, u svetskom su vrhu i nosioci su brojnih nacionalnih priznanja među kojima su nagrada "Jovan Mikić Spartak", najviše priznanje u oblasti sporta u Vojvodini, Nagrada Vlade Vojvodine, "Vihor", "Majska nagrada", priznanja Grada Novog Sada, a Borislava je pre dve godine zvanično proglašena za najbolju stonoteniserku sveta na ceremoniji u Portugaliji.
A Borislava Perić Ranković je povodom praznika, Dana državnosti Srbije, iz ruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića primila odlikovanje - Zlatnu medalju za zasluge u sportu.
Doček šampiona iz Rija - Nada Matić, Palikuća, Kurteš, Kesler i Borislava Perić Ranković

undefined

Zlatko Kesler

undefined
PRAVILA
TAKMIČENjA u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, koji se igra u čak 104 zemlje na svetu, održavaju se u 11 klasa: od 1. do 5. su takmičari u kolicima, od 6. do 10. takmičari koji se takmiče u stojećem stavu, a klasa 11 su osobe sa mentalnim oboljenjima.
Takmičenja su u singlu, dublu i u konkurenciji timova i po pravilima koja su neznatno modifikovana u odnosu na pravila Međunarodne stonoteniske federacije. Razlike su u načinu servisa, dodirivanju stola rukom u kojoj nije reket, veličini ringa i upotrebi kolica.

Početna strana vesti ← Older posts