Pokrajinsko prvenstvo APV u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

Dana 19.09.2020. u stonoteniskoj sali JP SPC Vojvodina održano je Pokrajinsko prvenstvo za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu. Učestvovala su tri kluba sa 35 takmičara u tri kategorije žene kolica, muškarci kolica i muškarci stojeći. Posle dužeg vremena vratili smo se u takmičarske tokove, takmičenje je održano uz sve mere propisane od strane krinog štaba za borbu o suzbijanju virusa COVID 19. Najuspešniji klub sa najviše osvojenih medalja je STK OSI "SPIN" Novi Sad.

Preuzmite PDF dokument:
Pokrajinsko prvenstvo Vojvodine u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom - PDF

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

undefined

OKI Feniks na međunarodnom turniru "Sarajevo open 2020"

Očigledno je da je situacija sa pandemijom Covid'19 vrlo promenljiva i da ni u sportskom svetu nikom ne ide na ruku. U toku borbe za vraćanje u nekakva normalna dešavanja, OKI Feniksu se ukazala prilika da nakon mnogo godina ponovo učestvuje na turniru Sarajevo open. Oni koji iole prate sedeću odbojku, moraju znati za ovaj prestižni turnir ili bar imaju ideju koliko je zadovoljstvo bilo da provesti par dana u društvu vrhunskih i profesionalno organizovanih klubova i igrača, naših prijatelja od kojih uvek ima šta da se nauči.

"Rezultat Feniksa u takvom društvu je očekivano poslednje, 6. mesto, ali i pored toga smo se uzdignute glave vratili kući. Naši protivnici (Čelik '07 iz Zenice, IOK Borac iz Banja Luke, IOK Doboj iz Doboja) nisu bili toliko nadmoćni koliko bi se moglo očekivati. Ako je i to neki reper, ni u jednom setu protivniku nismo otkinuli manje od 16 poena, što se, recimo, desilo svim ostalim ekipama na turniru, osim, naravno, prvaku. Ekipi domaćina "IOK Fantomi" iz Sarajeva sve čestitke za perfektnu organizaciju i još jedan pobednički pehar na tradicionalno najjačem turniru u Evropi." - rekao je kapiten OKI Feniks, Dragiša Brandić.

Ako još podsetimo da nisu završena prvenstva iz prošle sezone ni u Srbiji, ali ni i Mađarskoj (iako je dva puta započeto), kubertenovo "Važno je učestovati" posebno dobija na značenju, i nikako nije isprazno izgovorena floskula. Ono što je najvažnije je da se učešćem na ovom turniru pojavio tračak nade da takmičenja u sedećoj odbojci kreću stazama drugih sportova, da se klubovi i savezi organizuju tako da se takmičenja mogu održati na zadovoljavajuće bezbednom nivou. Naravno, postoje i drugi problemi osim Covida, a Feniksovci se nadaju relativno brzom razrešavanju i skorom početku Prve lige i kupa Srbije, kao i drugih takmičenja.

OKI Feniks na "Sarajevo open 2020":
Stoje: Đuričin (preds.), Debeljački, Stjelja, Setorić, Dragin (trener)
Sede: Zavišin, Budurin, Milošev, Brandić, Marić

Preuzmite rezulitate:
Sarajevo Open 2020 - PDF

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Apel za solidarnost u borbi protiv Covid-19 virusa !

Republika Srbija
Autonomna pokrajina Vojvodina

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu

APEL ZA SOLIDARNOST

Povodom uvođenja vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa u Republici Srbiji i uvedenim merama zabrane izlaska na ulicu za građane starije od 65 godina, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu poziva sve pokrajinske granske saveze, sportske saveze, teritorijalne sportske saveze,sportske organizacije i klubove na teritoriji AP Vojvodine da obaveste svoje članstvo i da se svi zajedno stavimo na raspolaganje našoj državi,budemo solidarni i doprinesemo prevazilaženju vanrednog stanja kroz uključivanje u volonterski rad sa svojim lokalnim samoupravama,u skladu sa svojim mogućnostima.
Apelujemo na čitavu sportsku javnost, sportiste, sportske radnike i sve ljude dobre volje ,sa teritorije AP Vojvodine, koji žele da učestvuju u pružanju pomoći najstarijim sugrađanima kojima je u ovom trenutku pomoć neophodna, da se jave svojim granskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije kako bi dobili potrebne informacije o volonterskom radu.

Pokrajinski sekretar, Vladimir Batez

 

 

 

Stonoteniseri nastavljaju vredno na putu ka Tokiju 2020

Stonoteniseri se uspešno spremaju za paraolimpijske igre u Tokiju 2020 godine. Pripreme su obavljene sa reprezentacijom Poljske i Hrvatske, pripreme su održane na SPENSU i na Akademiji 2018. Siguran plasman je obezbedila Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Mitar Palikuća su na korak od plasmana na paraolimpijske igre.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Sedeća odbojka, OKI Feniks u međunarodnom prvenstvu Mađarske

Feniks i dalje u vrhu Mađarskog prvenstva


Rezultati prvog kola jesenjeg dela prvenstva Mađarske su poništeni. Tako su i tri pobede OKI Feniksa iz tog dela ostale neupisane. Naime, čelnici odbojkaškog saveza Mađarske su doneli ovakvu odluku uz nove propozicije takmičenja, te je prvenstvo počelo iznova, ali tako da nemađarske ekipe igraju u delu međunarodnog prvenstva ove države, što suštinski nije promenilo ništa u samom odigravanju, niti u sastavu lige ili nečem trećem.

Feniks je u subotu odigrao tri utakmice protiv timova direktnih konkurenata i za medalje i jednu protiv ekipe standardno pretplaćenu na donji deo tabele. Vratili su se u Kikindu sa tri pobede i poraz od Nyiregyhaze.

Rezultati:

Feniks - Nyiregyhaza ......... 1:3

Feniks - Vac ..................... 3:1

Feniks - Tatabanya ............ 3:0

Feniks - MTK Budimpešta ... 3:0

 

Važno je napomenuti da zbog zdravstvenih problema u Vac nije putovao najbolji igrač i reprezentativac Dragiša Brandić. Na mestu kapitena u timu ga je zamenio Budurin Aleksandar koji pokušao da pojasni neke detalje:

"Verovatno su zbog regularnosti takmičenja postavili sve međusobne utakmice četiri najbolje ekipe u istom danu. Međutim, pokazalo se da ovakav raspored, najblaže rečeno, baš i nije bila tako dobra ideja. Radi se o preopterećenju zbog jakih utakmica. Odigrati 4 utakmice na tri dobijena seta u istom danu, konkretno 14 setova... To je definitivno previše! Tokom poslednje utakmice je više od polovine naše ekipe počelo da kuburi sa grčevima i bolovima u zglobovima i leđima, a ni naši protivnici nisu to bolje podneli. Ne znam ni sam kako smo to izdržali. Svaka čast svim igračima, jer smo se ipak zadovoljni vratili i sa tri pobede. Čak i Nyiregyhazu smo imali u šaci. Tri od četiri odigrana seta sa njima su završena na razliku i prosto smo napravili nekoliko grešaka onda kada nisu smele da se dese. Zato jedva čekam revanš i nadam se da ćemo uspeti da dogovorimo drugačiji raspored."

Sledeći turnir prvenstva će se igrati u Tatabanji 14. marta.

 

OKI Feniks u Vacu:

Budurin, Milošev, Vlajkov, Debeljački, Mihaljčić, Setorić i Zavišin.

Trener - Dragin Branislav.undefined

Newer posts → Početna strana vesti ← Older posts