SPORTSKI TALENTI VOJVODINE I FINANSIRANJE TRENERA – 2019

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i u 2019. godini nastavlja praksu finansiranja perspektivnih sportskih stručnjaka (trenera) kroz program stručnog usavršavanja.
TALENTI TRENERI 2019

Takođe, u nastavku realizacije “Sportski talenti Vojvodine 2019” čiji je cilj identifikacija, praćenje i finansijska podrška perspektivnim i talentovanim sportistima na putu ka ostvarivanju međunarodnih vrhunskih rezultata Pokrajinski sekretarijat za sport finansira mlade talente.
TALENTI SPORTISTI 2019

Pozivamo vas da u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima i kriterijumima za stipendiranje sportista i usavršavanje sportskih stručnjaka u AP Vojvodini dostavite svoje predloge najkasnije do 11.01.2019. godine kako bi Stručna komisija STSV blagovremeno napravila predlog sportskog stručnjaka i sportista.
APV - Pravilnik o stipendiranju

Veče šampiona STK OSI "SPIN"

Proslava ovogodišnjih rezultata STK OSI „Spin“ iz Novog Sada, od kojih je najvažnija svetska kruna Borislave Perić Ranković, održana je u restoranu u Master hali Novosadskog sajma. Borislava, koju većina od milošte zove Beba, osvojila je na Svetskom prvenstvu u Celju jedinu zlatnu medalju koja joj je nedostajala u bogatoj karijeri nanizavši 22 odličje u nisci. Beba je bila toliko dominantna da je ostavila iza sebe tri Kineskinje. Uz ovo najsjajnije odličje sa planetarne smotre stonoteniseri i stonoteniserke „Spina“ ove godine su na četiri svetska kupa odvojili pregršt medalja, a izvanredni rezultati najboljeg kluba u državi bili su povod da se na jednom mestu okupe svi oni koji su doprineli ovom velikom uspehu. Proslavi je prisustvovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je Borislavi, seleketoru i treneru „Spina“ Zlatku Kesleru, tvorcu uspeha ovog kluba i ostalim takmičarima čestitao na izvanrednim rezultatima poželevši im još mnogo odličja, a između ostalog je rekao „da su stonoteniseri sa invaliditetom ne samo sportski šampioni, nego šampioni u životu na koje svi treba da se ugledamo“. Vučević je obećao i da će se i Grad i Pokrajina i država potruditi da ovakvim šampionima obezbede najbolje uslove kako bi oni i dalje donosili odličja sa najznačajnijih takmičenja.

Čestitkama su se priključili i Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Radost sa stonoteniserima sa invaliditetom, njihovim porodicama i prijateljima i predstavnicima medija, podeli su, između ostalih i Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine, Dragoljub Zbiljić, vlasnik i direktor „Energotehnike Južna Bačka“, glavnog sponzora „Spina“, Aranka Binder, pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport, Mladen Stojšin, genrelani sekretar SSV, Mastilović Vlastimir načelnik Gradske uprave za sport i omladinu, Lazar Kurteš, savezni trener stonoteniske reprezentacije osaba sa invaliditetom, Milan Stanić predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine i drugi.

Na čestitkama i lepim željama zahvalili su se slektor Zlatko Kesler i Borislava Perić Ranković, koja je istakla:
- Ova proslava nije samo zbog moje medalje, nego i zbog svih ostalih rezultata, koje smo moji saigrači i saigračice i ja ostvarili ove godine. Još uvek nisam svesna šta sam uradila osvajanjem svetskog zlata, ja još uvek sanjam otvorenih očiju. Nadam se da će i Mitar Palikuća, Nada Matić, Goran Perlić i ostali jednog dana imati priliku da osete kako je to naći se ispred Kineza, koji su vladari stonoteniskog sporta.

undefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefinedundefined

К О Н К У Р С

ДОДЕЉИВАЊЕ НАГРАДЕ “ЈОВАН МИКИЋ СПАРТАК” ЗА 2018.ГОДИНУ

undefined

ОСНОВНИ КРИТЕРИЈУМИ :
Утврђени од стране Управног одбора Спортског савеза Војводине, на седници одржаној 18.10.2018. године, на основу којих ће се Награда додељивати најистакнутијим спортистима, тренерима, спортским судијама, спортским организацијама, спортским радницима, спонзорина-донаторима спорта, као и за животно дело.
Награда се додељује појединцима и спортским организацијама на територији АП Војводине.

1. ЗА СПОРТИСТЕ

2. СПОРТИСТИ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

3. ЗА ТРЕНЕРЕ

4. ЗА СПОРТСКЕ СУДИЈЕ

5. ЗА СПОРТСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ

(спортски клубови, грански и општински савези)

6. СПОРТСКИ РАДНИЦИ

7. ВРХУНСКО-СПОРТСКО ДОСТИГНУЋЕ

8. ''ФЕР – ПЛЕЈ''

9. СПОНЗОРИ-ДОНАТОРИ СПОРТА

10. ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Датум доставе предлога: 16.11.2018.године

Предлози се упућују у два штампана примерка на адресу : СПОРТСКИ САВЕЗ ВОЈВОДИНЕ – за награду “ Јован Микић Спартак “ , 21000 НОВИ САД , Масарикова 25/1 и електронском поштом на адресу Савеза e-mail: office@ssv.rs
Тачан датум и место доделе Награде биће накнадно одређени.
Предсeдник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан

 

Na vrhu sveta Borislava Perić Ranković

Borislava Perić-Ranković je SVETSKA ŠAMPIONKA!

Srpska stonoteniserka član STK OSI SPIN-a Borislava Perić-Ranković osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Celju. Da je neprikosnovena u svojoj konkurenciji u svetu govori činjenica da je kompletirala tri velike titule – olimpijsku, svetsku i evropsku.

undefined

Impresivna u finalnom meču stonoteniserka iz Srbije bila je protiv prve na svetskoj rang listi, Kineskinje Jing Žou u tri seta (11:6, 11:7, 11:8). Na taj način Perić-Ranković u velikom stilu revanširala se igračici iz Kine za poraz u finalu Olimpijskih igara u Lonodnu pre šest godina.

Neizvesno odmeravanje snaga viđeno je u polufinalu gde je srpska predstavnica takođe eliminisala Kineskinju. U pitanju je Miao Žang koja je jedino u trećem setu prikazala bolju igru od Borislave. 3:1 (11:9, 11:8, 7:11, 15:13) u korist najbolje srpske paraolimpijke.

Na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima ovo je neverovatna 22. medalja za Borislavu Perić-Ranković.

Kada je reč o ostalim srpskim takmičarima na ovom šampionatu, u konkurenciji od 325 učesnika, na pragu pobedničkog postolja bili su Nada Matić i Mitar Palikuća, kao i Goran Perlić. Njih troje nisu uspeli da prebrode četvrtfinalnu fazu. Zorica Popadić takmičenje je završila u grupnoj fazi.

 

 

OKI Feniks startovao Ligu Srbije sa dve pobede


OKI "Feniks" je po planu počeo takmičenje u Prvoj Ligi Srbjie trećim kolom. Ono je odigrano u 14.10.'18. godine u školi Đura Jakšić, a učesnice ovog kola su trebale biti ekipe Laktaši i Kragujevčani. Kako se ekipa iz Kragujevca nije pojavila zbog problema sa prevozom, umesto tromeča je odigrana je samo utakmica između OSUI Laktaši i OKI Feniks.

Iako je tim Laktaša na ovoj utakmici i u ovoj sezoni pojačan dvojicom repezentativnih igrača, kikinđani su dominirali i odneli sigurnu i maksimalnu pobedu 3:0 (17, 15, 17). Utakmice protiv KSO Kragujevčani će biti registrovane službenim rezultatima.

"Servis i blok su nas odlično služili na ovoj utakmici i to je bilo sasvim dovoljno za prevagu, mada su i ostali elementi igre funkcionisali sasvim dobro. Na samom početku utakmice smo napravili seriju poena, stekli veliku prednost i samopouzdanje. Protivnik je pristizao i pretio u par navrata, ali se nije najbolje snašao, pa smo nastavili u tom maniru do kraja seta i utakmice. Iako rezultat kazuje suprotno, bila je to dobra utakmica, sa opasnim protivnikom, ali smo uspeli da pokažemo da smo bolji tim." - rekao je kapiten Brandić.

Za OKI Feniks nastupili:
Anđelov, Brandić, Debeljački, Đapa. Mihaljčić, Milošev, Zavišin i Vlajkov.

undefined

Odličan start za odbranu titule u Bajnokšagu

OKI "Feniks" je započeo odbranu titulu prvaka u Prvenstvu Mađarske iz prošle sezone prvim jesenjim turnirom koji je odigran u odličnim uslovima hale sportskog centra VVSI u mestu Agárd. U sve 3 uodigrane utakmice Feniksi su savladali protivnike maksimalnim rezultatima, a u ovoj rundi su to bili Hamburger (Nađ Kanjiža), do sada nepoznata Reprezentacija Slovenije i uvek nezgodni tim Humanitaš (Tatabanja).

"Mađarski savez sedeće odbojke je planirao da pojača prvenstvo reprezentativnim selekcijama Slovenije, Poljske i Češke, kako bi se mađarski igrači što bolje bolje spremili za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Budimpešti. Taj format bi bio vrlo interesantan za sve učesnike i bio bi vrlo blizak regionalnoj ligi, međutim, konačnu potvrdu učešća je dala samo reprezentacija Slovenije" - pojasnio nam je igrač i član uprave kluba, Zavišin.

"Timove iz Mađarske odlično poznajemo i tu nema tajni, znamo odakle vrebaju opasnosti, ali su nepoznanica bili samo slovenci. To je mlad i perspektivan tim, ali smo igrajući svoju igru sigurno došli do pobede. Sasvim dobro je funkcionisala i alternativna postava bez Mihaljčića. Na žalost, on se povredio sredinom ove utakmice i nije mogao da nastavi ni ovu, ni narednu utakmicu protiv Tatabanje. Nadamo se da će se oporaviti do narednog vikenda za početak Lige Srbije. Uopšteno rečeno, ovaj rezultat obećava, ali to je tek početak i pravi okršaji su tek pred nama." - rekao je trener Dragin.

Igrači Feniksa sa invaliditetom, uz jednog pridodatog igrača van kluba, su pod kapom Sportskog Društva Invalida Kikinde prošlog vikenda osvojili još jednu titulu Prvaka Vojvodine za osobe sa invaliditetom. Ovo takmičenje se održava svake godine u organizaciji Sportskog Saveza Invalida Vojvodine.

U Agardu su za OKI Feniks nastupili:

Stoje: Mihaljčić, Brandić, Marić, Milošev, Anđelov, trener Dragin
Sede: Zavišin, Debeljački, Vlajkov i Đapa.

undefinedundefinedundefined

Newer posts → Početna strana vesti ← Older posts