U sportskoj hali Törekves u mađarskoj prestonici su prošlog vikenda odigrane utakmice Kupa Mađarske za 2019. godinu.
Nakon niza bronzanih i srebrnih medalja kikindski tim OKI Feniks je nazad uspeo da se osvoji Kup i da se nađe na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

"Vodeće mesto u tekućem prvenstvu nam je obezbedilo najpovoljniju startnu poziciju u grupi za Kup, ali sistem sa ukrštanjem u polufinalu je takav da na kraju ne možete da izbegnete ni jedan susret sa najjačim ekipama. Pokazali smo zrelost, borbenu, ali i inteligentnu igru kojom smo dominirali tokom svih 5 odigranih utakmica. Činjenica da nismo izgubili ni jedan set pokazuje i da smo u Budimpeštu došli najspremniji i sa najvećom željom da najzad uspemo da osvojimo i ovaj trofej, na koji su naši domaćini toliko ponosni i ljubomorni, i koji do danas nije napustio granice Mađarske." - zadovoljno je završio svoj komentar Dragin, strateg kikinđana.

Na putu do titule OKI Feniks je u grupi savladao ekipe iz Nađkanjiže, Vaca i MTK, a u polufinalu savladali tim iz Tatabanje. U finalu je protivnik bio tim Njiređhaza, najčešći finalista i sa ubedljivo najviše pobeda u njima. Finale i utakmica za 3. mesto su igrane na tri dobijena seta,

Na završnoj ceremoniji je kapitenu Feniksa su pobednički pehar i zlatne medalje uručili predsednik mađarskog saveza sedeće odbojke, g-din Đula Raška i državni zvaničnici Mađarske. U borbi za 3. mesto je ekipa Tatabanje savladala Vac.

Pobednici Kupa Mađarske 2019, OKI Feniks:
stoje: Đuričin, Marić, Setorić, Milošev, Anđelov, Dragin
sede: Zavišin, Mihaljčić, Budurin, Debeljački, Vlajkov, Brandić

"Odigrati 2 ili 3 utakmice istog dana je već vrlo naporno za svakog igrača. A kada posle 4 utakmice izađete na crtu Njiređhazi u finalu - svesni ste kakav je zadatak bio pred nama. Sa druge strane, razmišljali smo da su i oni su prošli sličan put, a prošlogodišnja prvenstvena titula nam je obezbedila pravo na realni otimizam. Igrali smo neopterećeno, svesni da nemamo šta da izgubimo i to se ispostavilo kao odličan recept. Polufinalna i finalna utakmica su bile sve drugo samo ne lake, ali mislim da smo svi dali svoj maksimum i da je naš trener najbolje iskoristio sve raspoložive igrače i odlično rasporedio snage. Koristili smo svoje prilike, držali utakmice u svojim rukama i pobede nisu dolazile u pitanje. Od srca čestitam saigračima i treneru i posebno sam ponosan na ovaj uspeh." - rekao je kapiten Brandić.

On je uputio i poziv ljudima dobre volje da se priključe klubu, da igraju sedeću odbojku. Poziv je stalno otvoren svima, bez obzira na doba života, pol, invaliditet ili bilo šta drugo. Neka dođu da se okušaju, a tvrdi da će im se svima svideti i ova priča, i ovaj sport i pozitivna atmosfera u ovom društvu. Kaže da je neophodno da se igrački kadar dopunjava i osvežava kako bi klub imao kontinuitet i nastavio da postiže ovakve uspehe.undefinedundefined