Prošle nedelje su u kikindskoj osnovnoj školi "Vuk Karadžić" odigrane prve tri utakmice prolećnog dela Prvenstva Srbije. Osim domaćeg Feniksa, učestvovale su ekipe Laktaši i Smeč iz Beograda.

Feniks . Laktaši .... 3:2
U prvoj utakmici su odbojkaši Laktaša dobili prva dva seta, ali su domaći odbojkaši uspeli da se konsoliduju, da preokrenu tok meča i da osvoje preostala tri seta.
U petom setu je drama kulminirala kada je Feniks propustio prve dve meč lopte i rezultat doveden na egal. I tada su domaći imali više hrabrosti i pobedili rezultatom 16:14.

Laktaši : Smeč .... 1:3
U drugoj utakmici je Smeč dominirao i pobedio Laktaše sa 3:1. Izgubljeni set je bio rezultat opuštanja igrača tima konačnog pobednika.

Smeč : Feniks ...... 3:1
U trećoj utakmici je Feniks protiv Smeča u prva tri seta imao značajne prednosti od po 6-7 poena, ali je samo u jednom od njih to uspeo da realizuje. Četvrti set je pokazao umor kod obe ekipe u kom su se gosti bolje snašli, a domaćini nisu imali snage da ponove preokret nakon početnog vođstva beograđana u njemu.

"Na kraju je rezultat je zadovoljavajući, jedna pobeda i jedan poraz. Da smo mogli više, uradili bismo više. Igrali smo sa igračima koji su bili na raspolaganju i to mahom polovično spremnim. Naime, odmah nakon nedavnog uspeha u Kupu Mađarske se više od polovine igrača razbolelo od gripa i u narednih par nedelja je praktično bilo nemoguće održavati treninge, pa smo tek uoči kola imali nekoliko treninga. Jasno je da u ključne utakmice treba izaći spremniji nego inače, a na žalost nam se desilo nam se baš suprotno." - rekao je trener Dragin.

Ove tri utakmice su praktično bile derbiji timova koji su kvalitetom i pozicijama na tabeli vrlo bliske. Ipak, ovaj tromeč nije doneo pomeranja na tabeli Prvenstva: Smeč ostaje na drugom, Feniks na trećem i Laktaši na četvrtom mestu, dok je na prvom mestu neporažena Banja Luka. undefined