OKI "Feniks" je u sportskom centru Mátraháza nastavio takmičenje u Prvenstvu Mađarske. Podsećamo da u prolećnom delu Bajnokšaga četiri najbolje ekipe igraju svako sa svakim po dva puta, a osim kikinđana su mesto u gornjem domu obezbedili još i Njiređhaza, Humanitaš (Tatabanja) i novi gost Prvenstva, Reprezentacija Slovenije.

U prvoj rundi prošle subote je OKI Feniks izvojevao tri teške pobede, zadržao vodeće mesto na tabeli, šta više, i dalje je neporažen. Ovo kolo je bilo posebno teško za igrače, kako zbog problema sa ranije pomenutom slabijom pripremom igrača, tako i zbog nekompletnosti tima, da bi to sve na kraju uticalo i na produženje ukupnog trajanja utakmica koje je premašilo 4,5 sata.

Susret sa Njiređhazom je završen u četiri tesna seta, da bi se van svih očekivanja, sledeća utakmica protiv Tatabanje završila tek nakon 5 setova, i to nakon vođstva protivnika od 2:0 u setovima. Kao da u ovoj fazi opravdavaju ime kluba, Feniksi su ponovili preokret iz prošlonedeljnog kola Prvenstva Srbije, smogli su snage i koncentracije u momentima kada su ih mnogi već otpisivali. Nakon dve iscrpljuuće utakmice je i susret protiv perspektivne Slovenije počeo onako kako ne treba - gubitkom prvog seta. Na sreću, nalet ove mlade, ali objektivno najslabije ekipe u ovoj četvorki, ipak nije izdržao mnogo duže od toga.

Tatabanja je pobedom nad Njiređhazom zamenila ovaj tim na drugom mestu tabele, a prvo mesto Feniksa je dovoljno ubedljivo da možemo reći da je nova titula na dohvat ruke. Ipak, kako i sami kažu, ništa nije gotovo dok nije sasvim gotovo.

U Matrahzi su za OKI Feniks igrali:
Brandić, Budurin, Dragan, Debeljački, Mihaljčić, Milošev, Setorić, Vlajkov i Zavišin.
Trener: Draginundefinedundefined