Često se kaže da je titulu teško osvojiti, ali da ju je još teže odbraniti. OKI "Feniks" je prošlog vikenda upravo to uspeo da uradi i to u najboljem sportskom maniru, na najubedljiviji mogući način. U sportskom centru Mátraháza je prošlog vikenda završeno Prvenstvo Mađarske u kom je ponovo svaka od četiri ekipe gornjeg doma odigrala po tri utakmice (svako-sa-svakim), a kikinđani su i ovo kolo završili sa tri nove maksimalne pobede i neporaženi završili ovo takmičenje.

Feniks : Humanitaš (Tatabanja) .... 3:0 (16, 17, 19)
Feniks : Njiređhaza (Njiređhaza) ... 3:0 (12, 21, 20)
Feniks : Reprezentacija Slovenije ... 3:0 (17, 15, 10)

Poredak Bajnokšaga 2018/19:
1. OKI Feniks, Kikinda
2. SC Njiređhaza, Njiređhaza
3. Humanitaš SE, Tatabanja
4. Reprezentacija Slovenije
5. SC Vasas, Budimpešta
6. MTK - Mađarska ž.rep.
7. Hambuger SE, Nađkanjiža

Time je dominacija Feniksa u Mađarskoj ove i prethodne godine postala apsolutna i dokazana odbranom titule prvaka i ovogodišnjom duplom krunom, jer ova serija pobeda uključuje i osvajanje ovogodišnjeg Kupa Mađarske osvojenog u februaru. Nakon dodele pehara i zlatnih medalja je timu Feniksa čestitao g-din Đula Raška, predsednik Mađarskog Saveza sedeće odbojke, i g-din Branko Mihorko, predsednik Evropskog saveza sedeće odbojke i selektor reprezentacije Slovenije.

"Odlično smo započeli Prvenstvo i već posle polusezone smo verovali smo da ovo može da se desi, ali uvek treba računati da mogu da se dese neke nepredviđene stvari. I zaista smo imali ozbiljnih problema tokom Lige, povrede, bolesti, druge vrste odsustva igrača u bitnim momentima. Na primer, u prošlom kolu smo izgubili prvi set protiv perspektivnih slovenaca, a protiv iskusne Tatabanje smo tada vrlo teško dobili sa 3:2, itd. Za razliku od prošlog, u ovom kolu je sve bilo savršeno, sve nam je išlo od ruke. No, sada je sve to iza nas i srećan sam da smo uspeli da ostvarimo ovaj veliki uspeh. Čestitam i zahvaljujem se saigračima, treneru i upravi kluba, kao i svima koji su dali svoj doprinos da se ovo desi." - rekao je kapiten Dragiša Brandić.

Za OKI Feniks u sezoni 2018/19 igrali:
Anđelov, Brandić, Budurin, Dragan, Debeljački, Đapa, Marić, Mihaljčić, Milošev, Setorić, Vlajkov i Zavišin.
Trener: Dragin
Predsednik: Đuričinundefinedundefinedundefined