U prvenstvu Mađarske je OKI Feniks pobedama protiv Vaca, Nađkaniže i Mozdulja (ž) započeo sezonu. Kikinđani brane 2 uzastopne prvenstvene titule, ali preostale 4 utakmice jesenjeg nisu odigrane. Naime, čelnici mađarskog saveza su na osnovu novih propozicija takmičenja doneli odluku da se Bajnokšag ne igra na predviđeni i započeti način. Razrešenje trenutne situacije i novi početak Bajnokšaga se očekuje na proleće.

 

U Prvenstvu Srbije ove sezone, na žalost, igraju samo 4 ekipe, među kojima samo Feniks nije (formalno) iz Beograda. Drugog novembarskog vikenda je planirano odigravanje svih 6 utakmica jesenjeg dela, ali dve utakmice nisu odigrane, zbog neočekivanih okolnosti. Kikinđani su u derbiju savladali KSO Smeč sa 3:0, ali su istim rezultatom poraženi od OKI Banja Luka, aktuelnog šampiona i već godinama neporažene ekipe. Tako će se preostali susret sa OSUI Laktaši odigrati na proleće. U ovakvom razvoju situacije kikinđani kažu da imaju realne šanse da osvoje titulu vicešampiona i nadaju da će istrajati u tome do kraja.

 

Početkom decembra su kikinđani 11. put učestovovali na međunarodnom turniru Banja Luka open, nesumnjivo najrespektabilnijem turniru u R.Srpskoj. Feniksi su se na ovom prestižnom turniru izborili za bronzanu medalju.

 

"Bilo kakvo sumiranje rezultata ne bi bilo ni moguće, ni realno, jer ni jedno od jesenjih delova prvenstava nije završeno. Tako je - kako je, viša sila, ali ne mogu da budem nezadovoljan. Dostigli smo dosta dobru formu i bitne utakmice u svakom od ovih takmičenja smo odigrali i dobili u najboljem maniru. Kako protiv Váca u Budimpešti, tako i protiv Smeča u Beogradu, i najzad protiv zagrebačkih Hrabrih u Banja Luci. Sada sledi pauza, pa na proleće krećemo iz novog početka." - rekao je trener Dragin Branislav.

 

OKI Feniks

stoje: (predsednik) Đuričin, Milošev, Vlajkov, Marić, Debeljački, Mihaljčić, (trener) Dragin,

sede: Budurin, Dragan, (kapiten) Brandić, Zavišin i Setorić.

undefined