Očigledno je da je situacija sa pandemijom Covid'19 vrlo promenljiva i da ni u sportskom svetu nikom ne ide na ruku. U toku borbe za vraćanje u nekakva normalna dešavanja, OKI Feniksu se ukazala prilika da nakon mnogo godina ponovo učestvuje na turniru Sarajevo open. Oni koji iole prate sedeću odbojku, moraju znati za ovaj prestižni turnir ili bar imaju ideju koliko je zadovoljstvo bilo da provesti par dana u društvu vrhunskih i profesionalno organizovanih klubova i igrača, naših prijatelja od kojih uvek ima šta da se nauči.

"Rezultat Feniksa u takvom društvu je očekivano poslednje, 6. mesto, ali i pored toga smo se uzdignute glave vratili kući. Naši protivnici (Čelik '07 iz Zenice, IOK Borac iz Banja Luke, IOK Doboj iz Doboja) nisu bili toliko nadmoćni koliko bi se moglo očekivati. Ako je i to neki reper, ni u jednom setu protivniku nismo otkinuli manje od 16 poena, što se, recimo, desilo svim ostalim ekipama na turniru, osim, naravno, prvaku. Ekipi domaćina "IOK Fantomi" iz Sarajeva sve čestitke za perfektnu organizaciju i još jedan pobednički pehar na tradicionalno najjačem turniru u Evropi." - rekao je kapiten OKI Feniks, Dragiša Brandić.

Ako još podsetimo da nisu završena prvenstva iz prošle sezone ni u Srbiji, ali ni i Mađarskoj (iako je dva puta započeto), kubertenovo "Važno je učestovati" posebno dobija na značenju, i nikako nije isprazno izgovorena floskula. Ono što je najvažnije je da se učešćem na ovom turniru pojavio tračak nade da takmičenja u sedećoj odbojci kreću stazama drugih sportova, da se klubovi i savezi organizuju tako da se takmičenja mogu održati na zadovoljavajuće bezbednom nivou. Naravno, postoje i drugi problemi osim Covida, a Feniksovci se nadaju relativno brzom razrešavanju i skorom početku Prve lige i kupa Srbije, kao i drugih takmičenja.

OKI Feniks na "Sarajevo open 2020":
Stoje: Đuričin (preds.), Debeljački, Stjelja, Setorić, Dragin (trener)
Sede: Zavišin, Budurin, Milošev, Brandić, Marić

Preuzmite rezulitate:
Sarajevo Open 2020 - PDF

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined