U Beogradu odigran i završni turnir Prve lige Srbije u sedećoj odbojci čime je završeno takmičenje u Prvoj ligi Srbije, odnosno u njenom skraćenom izdanju. Pre svega je jako važno da je liga uopšte i održana uz napore Saveza i klubova.

Konačan poredak Prve lige Srbije za 2021. godinu je sledeći:

1. OSUI „BORAC“ iz Novog Sada
2. OKI „BANjA LUKA“ iz Beograda
3. OSUI „LAKTAŠI“ iz Novog Beograda
4. KSO „SMEČ“ iz Beograda
5. OKI "FENIKS" iz Kikinde
6. KSO "KRAGUJEVČANI" iz Kragujevca
7. OSUI "CRVENKA" iz Crvenke

Šampion Srbije u sedećoj odbojci za takmičarsku 2020/2021. godinu je OSUI „BORAC“ iz Novog Sada.

Iako borba za svaki poen i želja za pobedama nije izostala, kikinđani ovog puta ne mogu biti zadovoljni postignutim.
Predsednik Đuričin nam je dao svoj komentar:
"Ekipi Borca iskreno čestitam na osvojenoj tituli Prvaka Srbije. Godina iza nas je protekla bez turnira, bez prvenstva mađarske i bez bilo kakvih drugih utakmica (osim Sarajevo opena iz oktobra), što je svakako ostavilo trag na kvalitet našeg tima. Formalno, ni ostale ekipe nisu bile u drugačijoj situaciji, ali je očigledno činjenica da su igrači 3 prvoplasirane ekipe učestvovali i u Ligi R.Srpske donela određenu razliku i prevagu u fizičkoj i tehničkoj kondiciji, sigurnosti, uigranosti, uz već nesporne kvalitete ovih ekipa. Naša igra je ostajala kratkog daha, sa oscilacijama i greškama u najnepoželjnijim trenucima. Ostaje nam da se nadamo da će do jeseni situacija sa pandemijom biti na nivou koji će obezbediti normalan režim treninga i takmičenja, pa da se dobro pripremimo i pružimo više u sledećem prvenstvu.
Pandemija je odnela čoveka koji nije propustio ni jednu utakmicu Feniksa u Kikindi, našeg definitivno najvernijeg navijača, g-dina Zorana Dragina, od koga smo se sa velikom tugom oprostili neposredno pred početak Lige.
Na kraju bih još poželeo uspeh reprezenaciji R.Srbije u Zlatnoj ligi nacija koja će se održati početkom jula u Asenu (Holandija), a u kom učestvuje prvih osam reprezentacija sa EP 2019."

Za Feniks igrali: Brandić (kapiten), Anđelov, Budurin, Debeljački, Marić, Mihaljčić, Milošev, Setorić, Stjelja, Vlajkov i Zavišin,


Trener: Dragin Branislav.

undefined